Friday, August 20, 2010

Kisah Wedding Card beserta Hantaran....

Penat..sangat penat..since balik from cuti panjang hari tu ..rasenye diri ni tak berhenti occupied with works yang tak pernah siap..assignment cost analysis yg i dpt before puase aritu tak siap lagi ...tapi skang kene berusaha gigih siapkan corporate gift yang nak kene distribute by this week jugak...nasib baik ade kawan-kawan yg perihatin tgk i terkontang-kanting sorang-sorang duk siapkan corporate gift tu ..mekacih kawan-kawan ... =)

Dalam pada aku sibuk dgn tugas opis dan berharap segalanya boleh selesai sebelum aku habiskan sisa cuti 1 hari sebelum bergelar pekerja tetap TM ...cik abang duk sibuk siapkan our wedding card...and today penatku hilang bile terima email dari cik abang wedding card dah siap ..hehe..Alhamdulillah ..akhirnya ..setelah banyak bertekak and penat lelah cik abang come with a few design yg tak pernah aku setuju ...yes ...i am fussy...before balik rumah , aku print the card and lepas ni kene kasi tgk para judges a.k.a my parents...mintak-mintak ok la..dah tak larat nak pikir pasal card lagi ...kalau sume okay ..lepas ni bole la terus print ...yeay!!

Design sendiri ? Tak la...cik abang cume draw balik design yg kami randomly berkenan while browsing around Pudu hari tu ...betol kate nurul ...sangat susah untuk dpt kate sepakat kalo masing-masing punye preference lain-lain ...he said i'm holding that card in one of the picture yg kami ambil aritu...aku pon tak ingat ...since we have very strict bajet ...to come with our own softcopy of the card layout and let the printing company print for us would save us a lot...

Nak tau tak..mase kami jalan-jalan kat Pudu cari card ..kami jumpa Zahid ..sume orang terkedu ..bile Zahid dah blah baru la masing-masing duk tanya..."eh, tu Zahid kan?" ..last-last kakak promoter tu cakap... "btol la tu Zahid ...adik akak" ..haha..patut la rilek je kakak promoter ni cakap ngan Zahid ...tapi kakak ni memang best ..very friendly ...tak macam kedai-kedai lain ....tapi tak ingat name kedai tu ape...hehe...nanti kalau dah ingat... i note it here k ...

Owh ya! ..cik abang turun KL akhir bulan Julai hari tu ..he came with a surprise .. my very first rose from him ...hehe..ape lagi ...senyum lebar la aku ...tak berhenti senyum sepanjang jalan balik ke rumah ...tapi malam tu kami bertekak hanya kerana buah tangan otak-otak cik abang bawak and aku lupa beritahu dia abah dah buang tempat pembakar bbq ...so cik abang ingat plan nak bakar otak-otak dah tak jadi la...otak-otak plak byk ..cik abang takut takde tempat nak simpan ....but mama is a genius..we all bakar otak-otak guna oven ..hee...tapi gara-gara otak-otak jugak aku kelaparan malam tu ....cik abang punya merajuk sampai tak nak singgah kedai makan ..nasib baik mama masak for us malam tu ....sian mama ..sory ye mama sebab kene melayan kerenah kami yg asik bertekak je ni ...agaknya ni la dugaan mase bertunang kut ...bile time otak kami tgh waras ni ..kami pun pelik ...ape kene la ngan kami ni ...before this tak macam ni pon ...sabarkan aje la kan ....

Ingat tak list aku buat before si dia turun KL ...buat penat je buat list tu ...mase 4 hari yg kami ada cuma dihabiskan hanya untuk scouting for barang hantaran je ...yang aku punya sampai terlebih barang ..hehe..al-maklum la pompuan ....macam melepaskan gian shopping pun ada...bahayakan ...jangan jadi macam aku ..hehe..always remember..stick to your list...

Boleh kata semua Shopping Mall kami terjah ...Sunway, Bukit Bintang, Pavillion, Midvalley, Sogo, Campbell, Jalan TAR, City One ...Alhamdulillah ..pencarian kami akhirnya sempurna ...sume barang dah diserahkan pada Kak Noli untuk deko plak ..satu insiden yang aku tak boleh lupa ...mase kami survey perfume kat Jusco Midvalley ....promoter tommy hilfiger tu beriya-iya suruh cik abang beli perfume dia ...tapi cik abang lebih berkenan Polo baru tu ..aku pun lebih suka Polo tu ...sampai kami terpaksa sorok-sorok pergi counter Polo order perfume ... haha...mase kami survey kat counter Polo ..promoter Tommy tu asik jeling kami aje dgn muka tak puas hati die ...tapi aku beli perfume DKNY dgn dia ....tu pasal kene cover line..kang tak pasal-pasal dia pack aku nyer DKNY cincai je ....cover punye cover...kami kantoi jugak kat kaunter bayaran ..haha..sempat die bagi isyarat pada kami ..."rugi u tak beli Tommy" ...heheee

Sedar tak sedar ...dah 9 hari kita puasa kan ...aku masih ingat lagi ..bulan puasa lepas ...cik abang datang rumah luahkan hajat hati nak datang merisik aku ...kejap je mase berlalu ..now tinggal 2-3 bulan je lagi before our wedding ...semoga sume plan berjalan lancar ..InsyaAllah .....

Masih sempat lagi kan ...SELAMAT BERPUASA SEMUA !!!